• Facebook

02-5350500

hamadrich-hacharedi
  • ראשי
  • אודות
  • עדכון פרטים
    • עדכון דפי תושבים
    • עדכון גמחי"ם וקהילה
    • עדכון עסקים
  • פרסם עכשיו
  • לקוחותינו
  • צור קשר
    • מוקדי חלוקה
  • ראשי
  • אודות
  • עדכון פרטים
    • עדכון דפי תושבים
    • עדכון גמחי"ם וקהילה
    • עדכון עסקים
  • פרסם עכשיו
  • לקוחותינו
  • צור קשר
    • מוקדי חלוקה
עוגה עוגה
ראשי » כללי » עוגה עוגה
3 בדצמבר 2015 8:27 אין תגובות tali

  sara2

כיצד ליצור בבית עוגה מעוצבת ויפה ממש כמו עוגת קונדיטוריה? מה הכי חשוב בעשייה בעסק של מתוקים ובעסק בכלל? שרה משולם – קונדיטורית אמנית ובעלת עסק לעיצוב עוגות וקינוחים נותנת לנו טיפים מתוקים ומועילים!

shutterstock_136914743אחד הדברים הבודדים שאפשר לומר שהם אהובים על כל אדם בעולם הן העוגות. אין מי שלא ייהנה מפרוסת עוגה טובה לצד הקפה או לקינוח הארוחה (אלא אם הוא או היא בדיאטה – אבל זה כבר סיפור אחר). ומה שיפה בעוגות הוא שכל אחת וכל אחד יכולים ליצור בבית עוגות מהממות בעזרת מספר טיפים פשוטים. כיום כל חובב אפייה יכול למצוא בעיתונים ובספרים שלל עצות וכללים לאפייה ביתית.

הנה שני טיפים חשובים שכמעט כל מי שאופה יוכל להיעזר בהם ומתייחסים לאחד המרכיבים החשובים בעוגה: הקצפת.

תמיד תהיתם איך בקונדיטוריות יוצרים עוגות עם ציפוי קצפת חלק ואחיד כל כך? התשובה פשוטה מאוד: ראשית, יש למרוח את הקצפת באמצעות כלי ארוך יותר ממרית או סכין רגילה. הכלי המתאים ביותר הוא "ספטולה" – מרית ארוכה שניתן להשיג בכל חנות לכלי מטבח או צרכי אפייה. זו מרית עם שטח ארוך וישר שבעזרתה אפשר למרוח בתנועה אחת כמעט את כל החלק העליון של העוגה. אם אין לכם ספטולה בבית תוכלו להיעזר גם בסכין גדולה (למשל סכין לחיתוך לחם) ולהשתמש בצידה הקהה הישר כדי למרוח את הקצפת. לאחר הציפוי יש לטבול את הספטולה או הסכין במים ואז להחליק את הקצפת על העוגה. התוצאות המרהיבות יפתיעו גם אתכם.

אם נלך צעד אחד אחורה, לזמן הכנת הקצפת – לעתים הקצפת שמכינים בבית יוצאת לא מספיק יציבה. מה עושים? גם כאן יש שני פתרונות: הראשון הוא להוסיף לשמנת המתוקה לפני ההקצפה 2 כפות של ריץ' מרוכז (משמש יותר לאופים מקצועיים וניתן להשיג בחנויות לאפייה). השמנת המרוכזת תוסיף יציבות לקצפת. הפתרון השני הוא לשמור את השמנת כמה שיותר קרה ולהקציף אותה בעודה קרה – ניתן אפילו להניח אותה במקפיא מספר דקות לפני ההקצפה. ככל שהשמנת קרה יותר כך הקצפת תצא יציבה יותר.

את כל הטיפים המקצועיים האלה ועוד רבים אני משלבת בהדרכות המיוחדות ובסדנאות האפייה שאני מעבירה לנשים, כמו גם בהפעלות היצירתיות והמתוקות לילדים. ואין כיף גדול יותר מלפגוש אישה שהשתתפה בסדנאות ומודה על כך שהיום העוגות יוצאות לה הרבה יותר יפות והיא לא מפסיקה לקבל מחמאות.

ועולם האפייה יכול ללמד אותנו הרבה מאוד דברים גם בחיים בכלל. כמו שקרה לי בתחילת דרכי – לפעמים העוגה נשרפת, לפעמים היא לא גבוהה מספיק, או שהקרם לא יציב והמקפיא לא מקפיא… כך קורה לרבים מאתנו פה ושם. משהו מתפקשש, משהו לא הולך וצריך למצוא פתרון "ברגע האחרון". ומה העצה לכך? גם כאן שתי עצות… האחת היא להתכונן מראש עד כמה שניתן, בין אם מדובר בעוד חומרי גלם או בכל דבר אחר שימזער את הסיכוי להפתעות לא נעימות. השנייה (והחשובה הרבה יותר מהראשונה) היא להתפלל לסייעתא דשמיא ולהבין שהכל מאתו יתברך. אם מבינים את זה אזי העוגה יוצאת מתוקה והכל הולך חלק יותר.

בהצלחה!

« הקודם
הבא »
השארת תגובה

ביטול

המדריך החרדי | יפו 169 | ירושלים | טל. 02-5350500 | פקס. 02-5813923
כל הזכויות שמורות למדריך החרדי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס